Вести

Одржана радионица ,,Писање CV-ја“

Радионица ,,Писање CV-ја“ у организацији Студентске уније Факултета политиких наука и компаније “Via Academia“, одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Радионицу су водиле академске саветнице Јелена Башевић и  Елена Лазић.

Академска саветница Јелена Башевић истакла је важност добро написаног CV-ја и тога како се квалитетан CV истиче и привлачи пажњу. Она је навела како приликом навођења радног искуства треба обратити пажњу на њихову релевантност и то применити у складу са позицијом за коју се пријављујемо. ,,Све што радите је важно и ниједно искуство није мање вредно од другог. Искористите све чиме сте се бавили како бисте себе представили у што бољем светлу“, рекла је Јелена Башевић.

Академска саветница Елена Лазић нагласила је како текст CV-ја треба да има јасну визуелну структуру. Она је указала на то да треба да будемо што конкретнији код описа вештина и искустава, као и неформалног образовања. ,,Није увек добра ствар када наводимо све чиме смо се бавили и сва наша искуства. Треба водити рачуна како не би оставили утисак недефинисане и растројене особе“, рекла је Елена Лазић.

Related Posts