Вести

Оскаровка Синтија Вејд посетила Факултет политичких наука

Филм “The Flagmakers” редитељке Синтије Вејд приказан је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, након ког је уследила дискусија са познатом редитељком.

Оскаровка и редитељка Синтија Вејд објаснила је свој процес осмишљавања и креирања филма. Она је напоменула како се бави документарним филмом већ две и по деценије и да је за њу без обзира на то искуство овај филм био велики изазов. ,,Када кренем у израду неког пројекта увек волим да поставим себи три питања – зашто ја, зашто ова тема, зашто сада. Зашто ја, је према мом мишљењу најтеже питање на које треба одговорити, када сам добро размислила о томе одлучила сам, у договору са својим сарадницима, да нисмо задовољни тиме шта америчка застава представља данас и да желимо да испричамо ову причу“, закључила је редитељка Синтија Вејд.

Догађају су присуствовали Марија Бјелопетровић из Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији и продуцент Метју Сајрет из Сједињених Америчких Држава.

Пројекцију филма приредио је Центар за студије САД Факултета политичких наука Универзитета у Београду, уз подршку Амбасаде Сјединњених Америчких Држава у Београду.


Related Posts