Вести

Представници Џорџ Маршал Центра посетили Центар за студије САД

Представници Џорџ Маршал Центра за европске безбедносне студије (George C. Marshall Center for European Security Studies) посетили су Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

У дужем и срдачном разговору било је речи о успостављању и могућим модалитетима званичне сарадње наше две институције.

У име Џорџ Маршал Центра у гостима су били помоћник директора Центра, амбасадор Ерик Нелсон (Eric Nelson) и др Карен Финкенбајндер (Karen Finkenbinder).

Домаћин делегацији Џорџ Маршал Центра у Србији, које је и посредовало у овој посети, било је Одељење за сарадњу у области одбране (Office of Defense Cooperation) Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији, а у разговору су учествовали нови шеф овог одељења, потпуковник Данијел О’ Конор (LTC Daniel O’Connor), помоћник аташеа копнених снага америчке војске у Републици Србији, мајор Томас Хетфилд (Thomas Hatfield), Мила Антонић и Слађана Бурсаћ.

Са стране Центра за студије САД у разговору су учествовали декан Факултета политичких наука и оснивач и директор Центра за студије САД, проф. др Драган Р. Симић, проф. др Иван Вујачић, доц. др Стеван Недељковић, доц. др Милан Крстић, доц. др Марко Дашић и мр Драган Живојиновић.

Related Posts