Вести

Делегација Универзитета Охајо Стејт у посети Факултету политичких наука Универзитета у Београду

Делегација Универзитета Охајо Стејт коју чине директорка Центра за словенске, источно-европске и евроазијске студије проф. Анђела Брајтлингер (Angela Brintlinger), директорка Мершон Центра за међународне безбедносне студије (Mershon Center for International Security Studies) проф. Дороти Нојес (Dorothy Noyes) и професорка политичких наука на Универзитету Охајо Стејт Џенифер Мицен (Jennifer Mitzen), посетила је Факултет политичких наука Универзитета у Београду.

Уважене гошће су посету нашем Факултету започеле сусретом са деканом, проф. др Драганом Р. Симићем и члановима пројектног тима ,,Српска образовна алијанса” (Serbian Educational Alliance), који поред декана чине још и проф. др Филип Ејдус, проф. др Александра Крстић, доц. др Стеван Недељковић, доц. др Милан Крстић, доц. др Марко Дашић, доц. др Николa Јовић и мр Драган Живојиновић.

У дужем и срдачном разговору било је речи о досадашњој сарадњи у оквиру пројекта ,,Српска образовна алијанса”, као и могућностима за јачање и проширење сарадње у будућности.

После посете Факултету, професорке Брајтлингер, Нојес и Мицен учествоваће, заједно са професорима, студенткињама и студентима нашег Факултета и Универзитета Охајо Стејт, на семинару ”Serious Games and World Politics” који ће се од 21. до 26. јуна одржати на Мокрој Гори.

Посета и семинар су  део пројекта ,,Српска образовна алијанса” (Serbian Educational Alliance), који заједно спроводе Центар за словенске, источно-европске и евроазијске студије Универзитета Охајо Стејт и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, уз подршку Стејт департмента и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

 

Related Posts