Вести

Завршена прва фаза пројекта ,,ПЕРОМ Србије и Хрватске”

Прва фаза пројекта ,,ПЕРОМ Србије и Хрватске’’ званично је завршена на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Студенткиње и студенти Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу боравили су у Београду од 15. до 19. октобра 2023. године и у том периоду присуствовали тематским предавањима, као и редовним предавањима и часовима вежби. Осим тога, студенти и студенткиње оба факултета били су у прилици да посете Народну скупштину Републике Србије, као и Музеј Југославије. Они су се упознали са историјатом и радом Народне скупштине, а у Музеју Југославије су се присетили заједничке историје.

Координатор пројекта, Вељко Јовановић, доделио је сертификате полазницима ПЕРОМ-а. Он је изразио дубоку захвалност учесницима за велики ентузијазам, заинтересованост и активно учешће на пројекту. ,,Изузетно ми је драго када видим младе људе који су спремни да уче нове ствари и шире своје видике. Оправдали сте сва моја очекивања и надам се да ћете одавде понети само лепе успомене”, додао је Јовановић.

Овогодишњи предавачи тематских предавања били су  проф. др Милош Хрњаз, доц. др Никола Бењинац, доц. др Горан Тепшић, доц. др Милан Крстић и МА Марко Жиловић са Факултета политичких наука Униерзитета у Београду и МА Исидора Поп-Лазић из Института за међународну политику и привреду, као и представници Дебатног клуба Факултета политичких наука.

Пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске” окупља младе политикологе и политиколошкиње из Београда и Загреба на програму студентске размене.

Пројекат представља сарадњу студената Факултета политичких наука у Београду и Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу, а реализован је уз подршку Фондације др Зоран Ђинђић. Пројекат ,,ПЕРОМ Србије и Хрватске” реализује се пети пут.

Related Posts