Вести

Одржана радионица „Изазови и проблеми у новом окружењу“

Радионица на тему „Изазови и проблеми у новом окружењу“, на којој су говорили проф. др Зоран Весић са Факултета политичких наука и студенткиња продеканка Андријана Миливојевић, одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Проф. др Зоран Весић нагласио је важност добре организације, континуираног рада, концентрације, прављења редовних пауза при учењу, али и квалитетног сна. Он је истакао да су два најважнија сегмента студија: обавезе према факултету и формирање социјалне мреже. „Факултет вам даје широко знање и учи критичком мишљењу, спрема вас да брзо усвојите практична знања на послу који будете радили. Студенти треба да имају активности ван факултета, које не морају бити нужно повезане са самим студијама, али би требало да јасно дефинишу своје приоритете“, рекао је проф. др Весић.

Студенткиња продеканка Андријана Миливојевић осврнула се на период студија за време епидемије вируса Корона и предочила потешкоће са којима су се студенти суочили по преласку на онлајн модел студирања. Она је истакла да је највећи проблем у том периоду био недостатак социјалне интеракције која је кључна за ментално здравље студената. „Сам излазак на испит у тој ситуацији изазива стрес, умор и нерационалан страх који паралише студенте пред одговарање. Важно је да студенти, при спремању испита, схвате који начин учења им омогућује да најбрже усвоје информације и да одговарајуће технике примене у пракси“, указала је студенткиња продеканка.

На радионици коју је организовала студентска организација Европски студентски форум са Факултета политичких наука, студенти су имали прилику да чују савете који ће им бити корисни у прилагођавању на промену околине, обимније градиво и усклађивање факултетских обавеза са друштвеним животом.

Радионицом је модерирала студенткиња Милица Реџеповић из студентске организације Европски студентски форум.

Related Posts