Вести

Отворена X Регионална школа политичке филозофије др Зоран Ђинђић

Десета регионална школа политичке филозофије др Зоран Ђинђић, коју заједнички организују Факултет политичких наука и Фондација др Зоран Ђинђић, свечано је отворена на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

О значају сарадње и циљевима Школе говорили су асистент на Факултету политичких наука Лука Петровић и представник управног одбора Фондације, Милош Влаховић.

„Наша идеја Школе је да основа буде политичка филозофија, а да то повежемо са економијом, историјом, правом и филозофијом. Задовољство нам је што имамо прилику да сарађујемо, не само са студентима из Србије, већ и са студентима из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске, јер циљ није само да научите нове ствари, већ и да се међусобно повежете и остварите нове контакте“, рекао је асистент Петровић.

Представник управног одбора Фондације др Зоран Ђинђић, Милош Влаховић, истакао је да је и сам био један од полазника Школе и нагласио да су му ова искуства била изузетно драгоцена. Он је додао да се ове године обележава и двадесет година од убиства др Зорана Ђинђића, као и двадесет година од оснивања Фондације, која поред организовања Школе, обезбеђује и стипендије које омогућавају студентима да проведу шест месеци на усавршавању у Немачкој.

Неке од тема о којима ће полазници имати прилику да чују јесу Ђинђићева анализа југословенског друштва, југословенски пост-социјалистички простор и идеолошке и политичке концепције.

Десета Регионална школа политичке филозофије др Зоран Ђинђић трајаће од 13. до 17. новембра, а одржаваће се на Факултету политичких наука Универзитета у Београду и на Институту за филозофију и друштвену теорију.

Related Posts