Вести

,

Позив за стручни семинар „Новинарски научни кутак“ у Панчеву

Позивају се сви заинтересовани новинари и студенти за учешће на стручном семинару „Новинарски научни кутак“, који ће бити одржан 1. децембра 2023. године од 10 до 16 часова у Регионалном центру за таленте „Михајло Пупин“ у Панчеву.

Семинар „Новинарски научни кутак“, који се фокусира на унапређење извештавања о научним темама, новинарима и студентима пружа јединствену прилику да кроз интерактивна предавања и радионице стекну квалитетно знање и практично искуство у раду, у оквиру ове специфичне медијске области.

Уз помоћ врсних стручњака пристуни ће имати могућност да сазнају шта чини научно новинарство и како звуче занимљиви текстови, којим путем доћи до тачних информација и на који начин, а посебан део семинара је посвећен вештачкој интелигенцији и њеној примени у новинарству. Поред предавања, учесници ће имати прилику да тестирају своје вештине кроз практичан рад који подразумева припрему и израду приче.

Циљ овог образовног пројекта јесте унапређење професионалног стандарда новинара у извештавању о научним темама, како би јавност добијала тачне и правовремене информације о различитим открићима и научним достигнућима, и њиховом утицају на свакодневни живот.

На овом стручном бесплатном семинару број места је ограничен, а сви заинтересовани могу се пријавити на мејл адресу ognjen.tegeltija@fpn.bg.ac.rs најкасније до 30. новембра 2023. године.

Related Posts