Вести

Одржано предавање на тему ,,Медији и масовна политичка персуазија: како је успостављена доминантна слика света?”

Истакнути истраживач у области политичке персуазије, предавач на Одсеку за комуниколошке студије Универзитета Туриба и дугогодишњи професор на Универзитету у Упсали, проф. др Грегори Сајмонс, одржао је предавање на тему ,,Медији и масовна политичка персуазија: како је успостављена доминантна слика света?” на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Проф. др Синиша Атлагић искористио је прилику да представи госта као једног од најзначајнијих професора у области политичке персуазије и истакао могућност стицања бројних нових знања од проф. др Сајмонса.

Проф. др Грегори Сајмонс осврнуо се на улогу коју масовни медији играју у данашњем друштву. Он је предочио допринос медија и појаснио медијско манифестовање на бројним нивоима, али и објаснио како је присутна тенденција губљења из вида једне много шире слике када је у питању ова тема. ,,Важно је сагледавање ове теме са једног апстрактног аспекта, односно како се то обликује идентитет грађанина и на који се то начин креира култура у једном друштву. Центри производње и обликовања културног садржаја јесу масовни медији, религија, војска, парламент и образовање”, рекао је професор Сајмонс Он је истакао да образовање представља важан центар културе који нас усмерава на унапред одређен начин размишљања. Проф. др Грегори Сајмонс нагласио је да проблем настаје оног тренутка када једна идеологија или систем закаже, односно доживи крах.

Предавање је одржано у оквиру предмета Медији и масовна политичка персуазија на Докторским академским студијама медија и комуникација.

Related Posts