Вести

Уручена донација Сигурној кући Београд

Поводом Међународног дана људске солидарности, који се обележава 20. децембра, и под окриљем хуманитарне акције ,,Солидарност на делу“, представница студентске организације Уније студената социјалног рада, Сандра Ђорђевић и доц. др Сузана Михајловић са Одељења за социјалну политику и социјални рад, заједно су уручиле донацију Сигурној кући Београд.

У оквиру хуманитарне акције и путем реализације четири активности, прикупљена су средства којима су обезбеђена куповина машине за прање веша, електрични шпорет и есцајг, у односу на потребе и у договору са координаторком Сигурне куће, Весном Станојевић.

У просторијама Сигурне куће, представница организације и доц. Михајловић, дочекане су од стране андрагошкиња Ане Вујовић и Софијe Радивојевић, запослених на пословима пружања подршке штићеницама.

,,Са Факултета политичких наука, доносимо поруке љубави, подршке, захвалности за ваш посвећен рад на томе да свака жена из ове куће буде оснажена. Стојимо солидарно са женама и децом у Сигурној кући у чврстом уверењу да се насиље у породици може искоренити, стојимо солидарно са вама који у томе дајете професионалан допринос. Примите ову донацију као знак наше захвалности и солидарности”, нагласила је доц. др Сузана Михајловић.

Сандра Ђорђевић пожелела им је да у наредној години закораче у живот какав заслужују, испуњен љубављу и благостањем, на сваком њиховом будућем кораку. Такође, пожелела је да истрају на путу промене која је пред њима, остварујући раскошне потенцијале које носе са собом.

Андрагошкиње су истакле драгоценост овакве хуманитарне подршке и сарадње, уз захвалност на препознавању потреба Сигурне куће чиме је омогућено лакше свакодневно функционисање у контекту пружања разноликих облика подршке штићеницама.

Извор фотографија и саопштења: студентска организација Унија студената социјалног рада

Related Posts