Вести

Студенти са Универзитета Клемсон на Факултету политичких наука

Студенти са Универзитета Клемсон из Јужне Каролине (Сједињене Америчке Државе) провешће по осми пут један семестар у Центру за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Наиме, на основу Споразума о сарадњи нашег Факултета и Универзитета Клемсон, а у оквиру програма студирања у иностранству “Clemson University Study Abroad Program – Spring Semester in Belgrade”, студенти ће имати прилику да слушају и полажу пет предмета који ће им касније, по повратку у САД, бити признати као да су их тамо полагали. Поред предмета који су део факултетског курикулума на Клемсону (Спољна политика САД, Балкан: сукоби и политика, Европска политика и Међународна економија), а које изводе професори Драган Р. Симић, Маја Ковачевић и Иван Вујачић, слушаће и предавања у оквиру предмета „Српска култура и историја“ и похађати курс српског језика који ће изводити професорка Гордана Залад.

Са америчке стране посебан допринос у остварењу овог програма дали су Џефри Пик, професор тамошњег Департмана за политичке науке и Владимир Матић, професор Универзитета Клемсон у пензији.

Професор Пик је овом приликом допутовао у Београд где се данас, заједно са америчким студентима, састао са деканом Факултета политичких наука, проф. др Драганом Р. Симићем и професорима на овом програму.

Ову генерацију студенткиња и студената са Клемсона чине Џексон Хафман (Jackson Hufman), Џоузи Стил Вајт (Joezie Steele White), Грејсин Меј Весели (Gracyn Mae Vesely), Џед Огуст Вајт (Jed August White), Кејден Ноа Минтер (Kaiden Noah Minter), Ајван Дејл Добс (Ivan Dale Dobbs), Кетрин Клер Милер (Kathryn Claire Miller), Сехар Ахмед Брохи (Sehar Ahmed Brohi), Лукас Боувен Тарнер (Lucas   Bowen Turner) и Питер Бенџамин Хершенд (Peter  Benjamin Herschend).

Related Posts