Вести

Позив на свечано уручење награде ,,Др Филип Брковић”

Поштоване колегинице и колеге,

Свечано уручење награде ,,Др Филип Брковић”, коју у част прерано преминулог колеге др Филипа Брковића додељују Факултет политичких наука Универзитета у Београду, Студентски парламент Факултета политичких наука, породица Брковић и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе, одржаће се у понедељак, 29. јануара 2024. године у 16 часова у амфитеатру Факултета политичких наука, на годишњицу смрти др Филипа Брковића.

Информације о Zoom приступу:

Topic: Dodela nagrade ,,Dr Filip Brković”
Time: Jan 29, 2024 03:30 PM Belgrade, Bratislava, Ljubljana

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/97830330455

Meeting ID: 978 3033 0455

 

На овогодишњи конкурс пријавило се 11 изванредних студенткиња и студената Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Овогодишњи добитник награде је дипломирани политиколог за међународне послове Борис Каличанин.

Кандидати за награду ове године били су Зорана Мартаћ, Милица Ралевић, Јована Јевремовић, Алекса Крњешевац, Ива Манојловић, Лазар Војиновић, Андријана Ристић, Лазар Симић, Ленка Видаковић и Анђела Кунарац.

На свечаном уручењу награде обратиће се организатори, породица и добитници награда. У име Факултета политичких  наука говориће продеканка за студије I степена високог образовања проф. др Наталија Перишић, док ће се у име Студентског парламента Факултета обратити председник Сава Шебек.

Церемонију ће увеличати хор ,,Обилић” Академског културно уметничког друштва ,,Бранко Крсмановић”.

Доделу награде водиће председник студентске организације Тимска иницијатива младих, студент Лука Лалошевић

Фонд за награду износи 100.000 динара. Право на аплицирање имали су студенткиње и студенти Факултета политичких наука који су завршили основне студије у року не дужем од 46 месеци од почетка студија, са просечном оценом 9.00 или више, а који су се истакли и у пружању доприноса развоја положаја студената на Факултету, као и унапређењу квалитета академског живота. Овогодишњи конкурс односио се на генерацију која је први пут уписала прву годину основних студија 2019. године. Лајтмотив овогодишње награде био је „Улажимо у образовање одговорно. За бољу будућност наше деце.“.

Борис Каличанин

Борис Каличанин завршио је друштено-језички смер у Гимназији Чачак, а затим 2019. године уписао Основне академске међународне студије на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Године 2023. дипломирао је као први на смеру у својој генерацији са просеком 9,79. Током прве две године студија учествовао је у програму Студенти-ментори у оквиру ког је пружао подршку бруцошима. Већ у трећој години студија започео је свој каријерни пут. Најпре, као програмски практикант, а потом и као програмски асистент у организацији Кровна организација младих Србије (КОМС) у којој је активно радио на унапређењу различитих области живота младих, међу којима је и образовање. Своје даље усавршавање наставља на Факултету политичких наука као сарадник-демонстратор на предмету Политички систем Европске уније. Тренутно се бави мониторингом и евалуацијом програма у Националном демократском институту као програмски асистент. Студент је Мастер академских студија – Студије Европе. Објавио је четири научна рада, самостално и у ко-ауторству. Говори енглески и италијански језик.

Related Posts