Вести

,

Позив на 28. Међународну научну конференцију ,,Националне мањине, миграције и сигурност”

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да учествујете на 28. Међународној научној конференцији ,,Националне мањине, миграције и сигурност” у организацији Центра за међународне и сигурносне студије Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу, у сарадњи са Уредом за људска права и права националних мањина Владе Републике Хрватске, Институтом за народносна питања (Љубљана), Академском мрежом за сарадњу у Југоисточној Еуропи и Факултетом безбедности (Универзитет у Београду). Овогодишња конференција одржаће се на Бријунима, у хотелу „Нептун“ од 2. до 4. септембра 2024. године.

Конференција ће имати три тематске целине: (1) Националне мањине у демократским друштвима (2) Миграције и миграцијске политике (3) Савремени сигурносни изазови. На конференцији ће учествовати научници и стручњаци из Републике Хрватске и иностранства, који се баве правима националних мањина, савременим миграцијама и сигурносним студијама.

Предвиђено је да сви пријављени учесници имају излагања у трајању до 15 минута. Учеснике такође позивамо да писана излагања обликују у форму текстова који би били рецензирани и уз услов две позитивне рецензије објављени у часопису Форум за сигурносне студије или посебном зборнику радова с конференције. Рок за слање пријаве и сажетка излагања (на приложеном обрасцу) је 15. 2. 2024. године. Пријаве се шаљу на мејл адресу cemss.fpzg@gmail.com, а обавештења о прихватању радова биће послата индивидуално сваком кандидату у року од неколико дана.

Рок за слање текстова за објаву у Форуму за сигурносне студије или зборнику радова је 31. 8. 2024.

За организацију скупа задужени су сарадници Центра за међународне и сигурносне студије Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу које можете контактирати на мејл адресу: cemss.fpzg@gmail.com.

Котизација за учествовање на конференцији износи 50€ по излагању и плаћа се након прихватања пријаве и пријема упута за уплату. Рок за уплату котизације је 31. 5. 2024.

Учесници овогодишње конференције треба самостално да резервиришу и плате смештај у хотелу Нептун/Истра/Кармен на Бријунима. Учесници који не буду смештени у хотелима на острву обавезно плаћају улазницу за НП Бријуни (улазницу не плаћају гости који су смештени у хотелу). Стога вас позивамо да по пријему обавештења о прихватању сажетка излагања резервишете ваш смештај због ограничених смештајних капацитета који се брзо распродају.

Позивно писмо Бријуни

Related Posts