Вести

Потписан Меморандум о разумевању између Факултета политичких наука и Пупин иницијативе

Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Пупин иницијатива потписали су Меморандум о разумевању.

У име Факултета политичких наука, Меморандум о разумевању потписао је декан проф. др Драган Р. Симић, док је у име Пупин иницијативе Меморандум потписао извршни директор Вук Велебит.

Декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић рекао је да је изузетно поносан на некадашње студенте Факултета и њихов допринос и додао да се нада успешној сарадњи у будућности.

Извршни директор Пупин иницијативе Вук Велебит истакао је да је ово најмање што може да уради за свој Факултет како би се на неки начин одужио за све оно што му је пружено.

Сарадња између Факултета политичких наука и Пупин иницијатива треба да пружи додатну могућност студентима заинтересованим за теме спољне политике и српско-америчке односе да стичу праксу и развијају своје вештине у овим областима. Пупин иницијатива ће као први корак у пружању подршке студентима Факултета политичких наука омогућити приступ свим релевантним светским магазинима и научним часописима из области спољне политике и међународних односа. Кроз програм Pupin Fellowship студенти ће имати прилику да стекну практичне вештине које укључују истраживање, писање, аналитику и праћење међународних односа.

Пупин иницијатива је непрофитна и нестраначка организација која за циљ има јачање односа између Србије и Сједињених Америчких Држава као и међународно јачање позиције Србије. Пупин иницијатива кроз своје деловање већ окупља успешне појединце из света бизниса, академије и науке како из Србије тако и из САД-а.

Related Posts