Вести

,

Позив на радионицу ,,Буди политиколог на један дан”

Занима вас свет политике, јавних политика и одлучивања које обликује нашу стварност?

Факултет политичких наука вас позива на јединствен догађај ,,Буди политиколог на један дан”, где ћете имати прилику да завирите у свет политикологије и сазнате посебности у креирању и заговарању конкретних јавних политика.

На овом догађају, будући студенти ће научити основе писања policy paper-а. Policy paper је анализа која нуди решења за конкретне проблеме у области јавних политика. Кроз интерактивну радионицу водиће вас млади истраживачи и научници који се баве политичким институцијама, начинима њиховог функционисања и креирања јавних политика. Кроз радионицу ћете корак по корак научити да идентификујете и дефинишете проблем на јасан и прецизан начин, користећи притом стручне методе и алате.

На радионици ћете сазнати како да анализирате податке и информације, критички размишљате о могућим исходима и алтернативама и дефинишете потенцијална решења у зависности од политичких позиција доносиоца одлука. На крају, да јасно фомулишете препоруке уз аргументацију засновану на чињеницама, као и да на прави начин предложена решења презентујете заинтересованим странама.

Придружите нам се и сазнајте зашто је Факултет политичких наука и политиколошки смер прави избор за вас!

Ово је прилика да доживите професионални дан једног политиколога и откријете како можете допринети решавању стварних друштвених проблема на локалном, регионалном и националном нивоу.

Пријавите се на радионицу која ће се одржати у суботу, 23. марта 2024. године од 12 до 15 часова у професорској слушаоници (V спрат) на Факултету политичких наука Универзитета у Београду (Јове Илића 165).

Пријаве: https://forms.gle/sAz3xLsxbdyiJcMm8

 

Related Posts