Вести

,

Породужене пријаве за програм ,,Нова генерација грађанског активизма: Покрети, активизам и цивилно друштво”

Факултет политичких наука Универзитета у Београду и PartnersGlobal позивају заинтересоване студенте и студенткиње основних студија Универзитета у Београду да се пријаве за учешће у програму Нова генерација грађанског активизма: Покрети, активизам и цивилно друштво.

Овај програм истражује теорију и праксу активизма, односно различите форме организовања грађана и грађанки (друштвене покрете, неформалне облике организовања, организације грађанског друштва) и могућности и прилике за постизање друштвених промена.

Учесници и учеснице овог специјалистичког програма стећи ће основна теоријска знања и анализирати савремене облике грађанског организовања, са посебним освртом на утицај технологије и културе на друштвене промене. Кроз предавања, дискусије, радионице и студијске посете, полазници ће са предавачима из академске заједнице, организација грађанског друштва и активистима развити напредна знања о друштвеној формалној и неформалној ангажованости и развити вештине критичког размишљања и анализе.

Право учешћа:

Програм је намењен студентима и студенткињама основних студија Универзитета у Београду. Факултет политичких наука и PartnersGlobal ће одабрати 25 студената и студенткиња за учешће у првом кругу, а предност приликом селекције имаће кандидати и кандидаткиње који имају искуство у друштвеном активизму.

Пријављивање:

Пријаве се достављају путем онлајн регистрационог формулара најкасније до 5 априла 2024. године.

Пријава треба да садржи:

• Пријавни формулар
• Биографију

Онлајн регистрационом формулару можете приступити ОВДЕ.

ТЕРМИН одржавања програма:

• Први модул: 18 – 20. априла
• Посете удружењима 23. априла
• Други модул: 10 – 11. маја

МЕСТО одржавања:

Универзитет у Београду Факултет политичких наука

По завршетку курса, сви полазници ће добити сертификате о успешно завршеном програму и 3 ЕСПБ у оквиру ваннаставних активности или студентске праксе. Присуство предавањима, дискусијама и пратећим активностима је услов за добијање сертификата и додатних ЕСПБ. Студентима и студенткињама основних академских студија Факултета политчких наука остварени ЕСПБ биће признати као предмет Стручна пракса на свим смеровима.

Сви кандидати и кандидаткиње ће бити обавештени о исходу својих пријава. Детаљан програм и пратеће информације ће бити достављени полазницима и полазницама који буду примљени.

Сва питања у вези са програмом и пријављивањем можете нам упутити на имејл: ivana.sunderic@fpn.bg.ac.rs

Пријавите се и будите део првог специјалистичког програма Нова генерација грађанског активизма који ће вам пружити знања и вештине за разумевање и активно учешће у друштвеним променама!

Aгенда програма

Конкурс

Related Posts