Вести

Додељени сертификати за ученике турског језика у Београду

Свечана додела сертификата за ученике који су похађали курсеве турског језика, у организацији Канцеларије за образовање Амбасаде Републике Турске у Београду и Факултета политичких наука Универзитета у Београду, одржана је у Амбасади Републике Турске.

Цере,пмоју су уприличили амбасадор Републике Турске у Србији Њ.Е. г. Хами Аксој, главни секретар амбасаде Гизем Ајадин Ердем, директор Канцеларије за образовање Јунус Јилдирим и професор турског језика Бариш Берхем Ацар.

Амбасадор Њ.Е. Хами Аксој је у разговору са студентима истакао популарност турских ТВ серија у Србији, наглашавајући њихов значај у учењу турског језика и ширењу културе.
,,У свакој кући се гледају турске серије, оне су постале “мека” моћ Турске. Оне су веома популарне, не само на Балкану, већ и у Азији, Јужној Америци, Африци и на Блиском истоку. Мислим да смо на другом месту по извозу ТВ серија и наравно да смо веома срећни због тога”, рекаоје амбасадор Аксој.

Директор за образовање Јунус Јилдирим нагласио је да се на чак 13 локација у Србији реализује курс турског језика, уз велико интересовање учесника. ,,Данас беремо прве плодове курса турског језика који смо започели у академској 2023/2024. години на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Ученици који су данас добили сертификате настављају школовање на А2 нивоу”, рекао је Јилдирим.

Након церемоније уручења сертификата, учесници су се окупили за групно фотографисање, означавајући крај још једне успешне фазе у учењу турског језика у Београду.

Related Posts