Вести

Kick-off meeting и Међународна конференција о афричко-европским односима у Адис Абеби

Проф. др Наталија Перишић и асист. МА Данијела Павловић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду активно су учествовале на важним догађајима који су се одвијали у Адис Абеби, Етиопија од 25. до 27. марта. Ови догађаји, организовани у оквиру програма Erasmus Networks Европске уније, били су од изузетног значаја за истраживање и промоцију дијалога о афричко-европским односима.

Kick-off meeting, одржан 25. марта, означио је почетак имплементације пројекта под називом “AfriquEurope – The European Union and Africa in a Multi Crises World”. Факултет политичких наука Универзитета у Београду има ту част да буде део овог амбициозног пројекта, чији је циљ истраживање динамике односа између Африке и Европске уније у светлу вишеструких криза с којима се свет тренутно суочава. Током овог догађаја, у сарадњи са колегиницама и колегама са других универзитета, проф. др Наталија Перишић и асист. МА Данијела Павловић активно су учествовале у дискусијама о циљевима пројекта, методологији истраживања и очекиваним резултатима.

Настављајући ангажман, 26. и 27. марта одржана је међународна конференција под називом “Africa-Europe Relations and AU-EU Partnership in a Multi-Crises World“. На овој конференцији, проф. др Наталија Перишић и асист. МА Данијела Павловић представиле су истраживање на тему “Navigating landscapes of identity and security in the aftermath of migration turmoil – exploring migrants’ and government perspective“. Истакле су важност разумевања перспектива миграната и влада у контексту савремених изазова, што је допринело богатству дискусије на конференцији.

Учешће на Kick-off meeting-у и међународној конференцији у Адис Абеби представља значајан корак у даљем истраживању и промоцији дијалога о афричко-европским односима. Ови догађаји су пружили драгоцену прилику за размену идеја, стварање мрежа сарадње и промоцију академских достигнућа Факултета политичких наука Универзитета у Београду на међународном нивоу.

Related Posts