Вести

Одржано предавање „Развој оглашавања: како направити ефикасан спот за политичко оглашавање“

Гост Факултета политичких наука био је универзитетски професор, бренд консултант и менаџер пројеката др Виталиј Филин из Русије, који је одржао предавање на тему „Развој оглашавања: како направити ефикасан спот за политичко оглашавање“.

Др Виталиј Филин појаснио је како изгледа модерни концепт адвертајзинга и стварања промотивних материјала. Он је предочио да су комерцијална и политичка промоција доста сличне, а да је кључни концепт сваке успешне кампање и промоције да, са циљном групом којој се обраћате, изградите поверење и дате разлог да вам пруже подршку. „Потребно је приступити разлозима за веровање кроз снажне аргументе који потврђују обећања и користи бренда. Оквир који се користи у комерционалним кампањама лако можемо применити и на политичке кампање, а он се састоји од 4 подоквира, а то су: потребе/скривене тајне, бенефити, разлози за веровање и корисност у свакодневном животу“ , подвукао  је др Виталиј.

Модератор предавања био је проф. проф. др Синиша Атлагић са Факултета политичких наука.

Предавање је одржано у оквиру предмета Изборно комуницирање на мастер академским студијама у Центру за руске студије Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Related Posts