Вести

Позив за будуће продуценте – ФИСТ19 програм усавршавања

Уколико те занима како настаје један уметнички пројекат и која је улога позоришног продуцента у њему, пријави се на програм “In case of emergency…break glass and call a producer”! Овај интензивни програм усавршавања намењен је студентима из Србије и региона који своју каријеру виде у пољу уметности и културе, а одржаће се 24, 25. и 26. маја у Новој Искри (Цара Уроша 18, Београд).

“In case of emergency…break glass and call a producer” је део програма 19. по реду Фестивала интернационалног студентског театра (ФИСТ) који организују студенти Факултета драмских уметности у Београду.

“In case of emergency…break glass and call a producer” је тродневни програм сачињен из радионица и панела, у трајању од 10 до 15 часова, чији су предавачи и говорници успешни појединци из света уметности, али и корпоративног сектора. Циљ програма је да, кроз радионичарски рад, сучељавање перспектива и отворени дијалог, студенти стекну нова знања, охрабре се да поделе своја размишљања са професионалцима и упознају будуће колеге из своје бранше.

Полазници програма ће на радионицама бити у прилици да чују професионална искуства лидера из различитих области, али и савладају нове вештине и развију сопствене компетенције. У другом сегменту радионица, учесници ће узети активног учешћа у решавању конкретног проблема из праксе, док ће их предавачи радионица менторисати. Своја решења, закључке, али и потенцијалне недоумице, полазници ће представити једни другима, истовремено јачајући вештине јавног говорења и међусобног слушања.

Теме радионица су следеће:

  • Пословна комуникација & односи у тиму;
  • Креативни процес & decision making;
  • Project pitching & интервју за посао.

Прва радионица, „Пословна комуникација & односи у тиму”, комбинује експертизе из области уметности и бизниса, указујући на важност ефикасне комуникације у пословном окружењу и неопходност развоја меких вештина за побољшање тимског рада. Друга радионица, „Креативни процес & decision making”, пружа јединствени увид у два наизглед различита становишта, редитељски и продуцентски, са циљем проналажења најбољег решења одређеног проблема и изградње продуктивног система унутар ауторског тима кроз конструктивни дијалог и сарадњу. Трећа радионица, „Project pitching & интервју за посао”, посвећена је вештини презентовања идеја, пројеката и себе путем интервјуа, чиме ће полазници стећи корисне алате за свој каријерни почетак и научити како да истакну своје вредности, знања и квалитете.

Већ сада се можеш пријавити за учешће у овом програму, а подстичемо те да то учиниш што пре, јер је број места ограничен!

Линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd79VDongYgSIvhCcHStmBwrSzt177CRBYtyOPcd6_ibZflVA/viewform?usp=sf_link

Рок за пријаву је 10. мај, а како би сертификат о учешћу доспео у твоје руке, неопходно је да присуствујеш целокупном програму.

Више информација о самом програму, али и другим активностима 19. Фестивала интернационалног студентског театра (ФИСТ) пронађи на званичном веб-сајту фестивала, Инстаграм и Тикток налогу.

Фестивал интернационалног студентског театра (ФИСТ) се по деветнаести пут одржава у Београду од 20 до 25. маја у организацији студената Катедре за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе Факултета драмских уметности. Фестивал за циљ има умрежавање будућих професионалаца у области културе и уметности кроз експеримент и иновацију у пољу позоришног стваралаштва. Овогодишње издање фестивала, под слоганом (При)стани на притисак бави се различитим врстама притиска са којима се млади суочавају у својим двадесетим годинама.

Related Posts