Вести

Одржана трибина „Не буди жртва, спречи последице”

Поводом Светског дана сећања на жртве саобраћаја, трибина на тему „Не буди жртва, спречи последице”, у организацији Уније студената социјаног рада, одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Гошћа трибине била је новинарка Деа Ђурђевић.

„Боље изгубити секунд у животу, него живот у секунди. Јавне личности могу и треба да окупе људе који ће организовати јавне трибине, првенствено намењене младима и тако подићи свест о безбедности у саобраћају“, порука је новинарке Дее Ђурђевић. Она сматра да је неопходно да се млади стално информишу о потенцијалним ризицима коришћења телефона током вожње. Новинарка  је нагласила како је њен случај нешто што може свакоме да се догоди и да из тог разлога треба учестало радити на превентиви саобраћајних незгода. „Журила сам да не закасним на посао, на путу је била поледица, аутобус ми је ишао у сусрет и у немогућности да га избегнем, сударили смо се. Тог тренутка нисам била свесна да су повреде које сам задобила биле толико озбиљне”, објаснила је новинарка Ђурђевић. Новинарка је додала да саобраћајне незгоде овог типа, осим на повређеног, утичу и на целу породицу. „Нама у сусрет иду људи и различите судбине, никада не знате која је ваша судбина и шта све у том сусрету може да се догоди, зато увек одговорно поступајте у саобраћају”, подвукла је Деа Ђурђевић.

Модераторка трибине је била студенткиња Мила Перић из студентске организације Унија студената социјалног рада.

Догађај је организован са намером да се апелује на све учеснике сабраћаја и подсети да непоштовање саобраћајних прописа доводи до фаталних последица.

Трибина се емитовала уживо преко фејсбук странице Уније студената социјалног рада.

 

Related Posts