Вести

,

БОШ: конкурс за нови циклус Академије новинарства

Београдска отворена школа позива новинаре и новинарке да се пријаве за нови циклус Академије новинарства Млади и медији. Јединствену прилику да унапреде знања, вештине и алате за бављење новинарством добиће чак 15 новинара и новинарки.

На предавањима ће учесници и учеснице имати прилику да уче од професионалаца из признатих српских редакција – НИН-а, КРИК-а, ЦИНС-а, N1, BBC-ја на српском, РТВ-а и многих других. Биће обрађене теме попут коришћења напредних техника и алата у новинарству, истраживачког новинарства, мобилног новинарства, новинарске форензике, али и употреба нових форми – вештачке интелигенције, визуализације података, подкаста и других.

Осим предавања, полазници и полазнице ће, уз подршку ментора – медијских стручњака и стручњакиња из најеминентнијих домаћих медијских кућа, бити у прилици да креирају сопствене медијске производе за које су припремљене вредне новчане награде: 2.000 евра за прво место, 1.500 за друго и 1.500 евра за треће место!

Програм почиње тродневним тренингом упознавања, који ће се одржати уживо од 24. до 26. јануара 2024. године. Програм предавања трајаће шест недеља и одржаће се у онлајн сфери, изван радног времена, док ће тродневни завршни догађај бити организован уживо. Одабраним полазницима и полазницама ће бити покривени трошкови превоза, смештаја у хотелу и хране.

Услови за пријаву су да су сви кандидати и кандидаткиње већ ангажовани у неком од медија, као и да имају до 35 година.

Пријаве су отворене до 22. децембра у 15 часова, а више информација доступно је на порталу mingl.rs.

Related Posts