Вести

Путовање на Косово и Метохију у оквиру хуманитарне акције „Осмех за Космет“

Драге колегинице и колеге,

Хуманитарну акцију „Осмех за Космет“ организује студентска организација Српски политички форум, у сарадњи са Клубом студената историје „Острогорски“ (Филозофски факултет Универзитета у Београду) и Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије. Циљ одласка на Косово и Метохију јесте достављање хуманитарне помоћи, која је прикупљена у оквиру поменуте акције, угроженим српским породицама, као и обилазак културно-историјске баштине.

Пут обухвата два ноћења и две вечере и доручак трећег дана у манастиру Високи Дечани. Укупна цена тог аранжмана износи 25 евра (могуће је плаћање у динарској противредности, према средњем курсу Народне банке Србије на дан плаћања). Прва рата у износу од 15 евра плаћа се на обавезном састанку 25. априла (у случају да путник одустане од пута, овај износ се неће враћати), а друга рата (10 евра) приликом самог поласка на путовање.

На пут се креће у касним вечерњим сатима 2. маја. Оквиран план пута:

1. дан (3. мај): Београд – Косовска Митровица – Газиместан – Грачаница – Манастир Драганац – Вртић у Коретишту – Свети Архангели (вечера и ноћење);
2. дан (4. мај): Призрен – Зочиште – Велика Хоча (вечера и ноћење);
3. дан (5. мај): Манастир Високи Дечани (доручак) – Пећка патријаршија – Манастир Бањска – Лепосавић – Београд.

Тачна сатница биће накнадно објављена. Пријаве за путовање трају до 23. априла и број места је ограничен.

Студенти који се буду пријавили за посету биће обавештени 24. априла и у обавези су да присуствују састанку који ће се одржати 25. априла у преподневним часовима на Факултету политичких наука, на којем ће добити све потребне информације.

Контакт за све детаљније информације: 069 567 3344 (Марко Ђурић, члан СПФ);

Слањем поруке на друштвеним мрежама:

Фејсбук – @spffpn;

Инстаграм – @spf_fpn/@osmeh_za_kosmet.

Путовање на КиМ

Related Posts