Вести

Додељени сертификати за курс ,,Цивилно друштво и демократија: теоријске основе и савремена стварност”

Свечана додела сертификата студентима курса ,,Цивилно друштво и демократија: теоријске основе и савремена стварност”, који је водила проф. др Кетрин Херолд са Универзитета Сиракјуз (Сједињене Америчке Државе), одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

На свечаној додели уводну реч имао је декан Факултета политичких наука, проф. др Драган Р. Симић. Он је изразио захвалност и објаснио колико је реализација овог курса допринела, не само Факултету политичких наука, већ и учесницима који су разменили и стекли бројна знања и вештине из ове области.

Проф. др Кетрин Херолд захвалила се декану Факултета политичких наука и студентима који су учествовали на предавањима и радионицама овог курса. Она је пренела најзанимљивије утиске које је стекла приликом дружења са студентима, али и знања о српским обичајима и култури, са којима се упознала током боравка у Београду.

Након обраћања проф. др Херолд уследила је свечана додела сертификата полазницима овог курса.

Курс ,,Цивилно друштво и демократија: теоријске основе и савремена стварност” на тему цивилног друштва, његових предности и мана које се различито испољавају у другачијим друштвеним контекстима, трајао је од марта до јуна 2023. године. Курс је похађало 13 студенткиња и студената.

Професорка Херолд била је Фулбрајтов стипендиста на Факултету политичких наука у летњем семестру академске 2022/2023. године.

Курс је организовао Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду уз подршку Стејт департмента и Одељења за медије, културу и образовање амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Related Posts