Вести

Приказан филм „Валдхајмов валцер” на ФПН-у

Филм  ,,Валдхајмов валцер” аустријске редитељке Рут Бекерман, приказан је на Факултету политичких наука у оквиру промоције 12. Међународног фестивала документарног филма – Beldocs.

,,Валдхајмов валцер” носилац је награде за најбољи документарни филм 2018. године фестивала Берлинале.

Филм говори о ургентности и оглашава узбуну не само због политичких покрета у Аустрији, већ и у Пољској и Мађарској. Говорећи о томе, Бекерман у филму одбројава дане који су Валдхајма довели до избора, бацајући ново светло на сваки час током тог периода. Она је тако успела да, откривајући прошлост, заправо прикаже право стање у коме се налази Европа данас.

Овогодишње, дванаесто издање Међународног фестивала документарног филма Beldocs, које се одржава од 8. до 15. маја у Београду у више биоскопских дворана, представиће више од 120 премијерних филмова из целог света, у 14 различитих селекција.
Поред домаћег и такмичарског програма публика ће моћи да ужива и у музичким, биографским и уметничким документарцима, избору из савременог португалског документарног филма, као и у ретроспективама аутора Казуа Харе и Горана Девића.


Related Posts