Вести

Футсал репрезентација ФПН-а започиње такмичење у оквиру СУУБ лиге!

Спортско удружења Универзитета у Београду, након летње паузе, започиње футсал лигу! Већина факултетских репрезентација припремала се за старт нове сезоне још од почетка октобра и сада су сви спремни да са трона скину актуелног шампиона – екипу Правног факултета.

Жребом је одлучено да се футсал репрезентативци ФПН-а нађу у Б групи заједно са екипама Грађевинског, Машинског, Шумарског, Фармацеутског и Саобраћајног факултета. Лига се игра према двокружном систему, где првопласирана екипа пролази директно у четвртину финала, а другопласирана и трећепласирана екипа иде у осмину финала.

Капитен екипе, Никола Трукић, сматра да ФПН није имао среће приликом жреба, јер се налази у групи са прошлогодишњим полуфиналистом (Грађевински факултет) и екипом Машинског факултета коју предводи футсал репрезентативац Србије – Павле Пешић.

После неколико неуспешних сезона, у протеклој години ФПН је оформио талентовану и квалитетну екипу, која је прошле сезоне стигла до четвртине финала. Међутим, екипа је у односу на прошлу годину знатно промењена, пре свега јер је већина играча успешно завршила студирање, али су на њихова места дошли млади и талентовани момци, жељни доказивања. Као и прошле године, носиоци игре биће Раде Сантрач – дугогодишњи члан екипе и један од најбољих играча лиге, Никола Илић, који сјајне резултате на Факултету преноси на терен и Никола Трукић – најмлађи капитен лиге.

Добри резултати нису последица случајности већ добре огранизације, вредног и напорног рада и залагања уз континуирану подршку Факултета. Да би се наставио континуитет добрих игара и још бољих резултата потребна је ПОДРШКА са трибина од стране колега и свих љубитеља игре на петопарцу јер ови момци сваким својим потезом на терену, али и ван њега, достојно репрезентују Факултет политичких наука у Београду.

Прву утакмицу у новој сезони наши футсалери играју у недељу, 3. новембра, од 21 сат против Шумарског факултета у балон сали „СИНЂЕЛИЋ“.

ФПН ИГРА – ВИДИМО СЕ!

 

Извор текста и фотографија: ФПН футсал екипа

 

Related Posts