Вести

Одржана трибина „На ти са Браниславом Лечићем“

Трибина под називом „На ти са Браниславом Лечићем“ у организацији Студентске уније (СУ) одржана је на Факултету политичких наука.

Познати глумац Бранислав Лечић истакао је да је позориште стара институција помоћу које се разбуђује свест у друштву и да ће без обзира на све околности које га буду задесиле оно опстати. „Задатак позоришних делатника јесте да текст оживе у садашњем тренутку, да га пласирају на начин да гледалац препозна сопствени живот, јер се у позоришту читав један живот догоди за два сата“, рекао је Лечић. Према његовом мишљењу глумачки посао је важно радити темељно, важно је истраживати историју јер истраживачки дух проширује биће. „Улоге су ми помогле да друштвене, личне и професионалне ствари посматрам са више емпатије и ширине“, додао је глумац. Лечић се осврнуо на представу „Лоренцачо“, на којој тренутно ради и указао да сам садржај представе подсећа на данашње време.

По завршетку трибине глумац Бранислав Лечић позвао је присутне да погледају једну од представа у којима он игра, како би након гледања имали прилику да продискутују о том уметничком делу.

Модераторка трибине била је студенткиња Ивана Вуловић из Студентске уније ФПН-а.

 


Related Posts