Вести

,

Свечано отворен XII Регионални семинар политиколога

XII Регионални семинар политиколога на тему „Сто година од Дана примирја у Првом светском рату“, који се одржава од 8. до 11. новембра, свечано је отворен на Копаонику. Манифестацију је организовао Факултет политичких наука у сарадњи са Центром за друштвени дијалог и регионалне иницијативе (ЦДДРИ) и Амбасадом Сједињених Америчких Држава (САД). Семинар су отворили МА Бранислав Нешовић, представник ЦДДРИ и Мајкл Брук, представник америчке амбасаде у Београду.

Представник Центра Бранислав Нешовић нагласио је да му је изузетна част и велико задовољство да представи културног аташеа амбасаде САД у Београду Мајкла Брука, истакавши важност српско-америчких односа кроз историју, a и данас. Он је потом напоменуо да Семинар политиколога увек настоји да се бави актуелним темама, подсетивши присутне да је ово једанаеста година заредом како се овај скуп одржава.

Мајкл Брук, представник америчке амбасаде у Београду, изјавио је да је одржавање овог догађаја веома импресивно и важно јер представља место окупљања младих, живахних људи широм региона који желе да говоре и уче о важним политичким темама. Према његовим речима, проблеми са којима смо били суочени у прошлости постоје и данас, те је зато значајно да свако учи на сопственим грешкама како их не бисмо поновили у будућности. „Српско-амерички односи одувек су били од изузетне важности, како у Првом светском рату, тако и данас и зато их треба посебно неговати. Пријатељтво наших двеју земаља у једном тренутку у историји било је у кризи, али је тај моменат трајао кратко и данас је веза између њих дубља и јача него икада раније“, објаснио је господин Брук. Он је додао да је концепт овакве дебате и дискусије од великог значаја у модерном друштву, указавши да је то најбољи начин да човек прошири своје знање, усаврши се и напредује.

 

 

Related Posts