Вести

Четврта генерација студената Универзитета Клемсон (САД) на Факултету политичких наука

Четврту годину заредом студенти са Универзитета Клемсон из Јужне Каролине (Сједињене Америчке Државе) провешће један семестар у Центру за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Наиме, на основу споразума о сарадњи нашег Факултета и Универзитета Клемсон, а у оквиру програма студирања у иностранству (Цлемсон Университy Студy Аброад Програм – Спринг Семестер ин Белграде), студенти ће имати прилику да слушају и полажу пет предмета који ће им касније по повратку у САД били признати као да су их тамо полагали. Поред предмета који су део факултетског курикулума на Клемсону (Спољна политика САД, Балкан: сукоби и политике, Европске интеграције и Међународна економија), а које изводе професори Драган Р. Симић, Тања Мишчевић, Маја Ковачевић и Иван Вујачић, слушаће и предавања у оквиру предмета „Српска култура и историја“, и похађати курс српског језика који ће изводити професорка Гордана Залад. Као и прошле године на програму учествује десет студената са Универзитета Клемсон. Поред наставног дела програма, студенти ће имати прилику да посете земље у региону, те најважније културне и политичке установе у нашој земљи.

Са америчке стране посебан допринос у остварењу овог програма дали су професор Владимир Матић и професор Џеф Пик, шеф тамошњег Департмана за политичке науке. Професор Пик је и овом приликом допутовао у Београд где се јуче, заједно са америчким студентима, састао са Деканом Факултета политичких наука, проф. др Драганом Р. Симићем, управом Факултета и професорима на овом програму.


Related Posts