Вести

Одржана студентска симулација Народне скупштине Републике Србије

Симулација рада Народне скупштине Републике Србије у организацији Европског студентског форума (ЕСФ) одржана је на Факултету политичких наука.

Представници ЕСФ-а нашли су се у улогама премијера, председника скупштине и министара.  У улози премијера био је студент Огњен Остојић, минстарка здравља била је Ана Грчић, а министарка унутрашњих послова колегиница Ања Петровић. Председника Народне скупштине представљао је Мирослав Дешић, док су потпредседнице Народне скупштине биле студенткиње Миња Роган и Софија Мартиновић.  Остали студенти, учесници симулације били су у улози посланика и бирали су  коју ће партију заступати.

Студент Огњен Остојић, као премијер НС, отворио је дебату о легализацији марихуане и позвао своје колеге да дају предлоге о измени и допуни закона. Дебату су започели представници Земљорадничке партије и Демократске уније. Кроз аргументе и примере студенти су указали на недостатке постојећег законодавног оквира у овој области. Поред поменутих, партије у парламенту чиниле су још и Покрет зелених, Социјална партија, као и Женска родна странка.

Related Posts