Вести

, , , ,

Пакет Офис 365 – приступ е-пошти и другим електронским услугама и програмима

Сви студенти Факултета политичких наука могу да користе факултетске адресе е-поште (@student.fpn.bg.ac.rs) и имају приступ мрежним апликацијама у оквиру Мајкрософтовог образовног пакета Офис 365. Доступне су мрежне верзије Мајкрософтових офис програма, као и друге мрежне апликације, те посебне верзије Скајпа и Линка намењене комуникацији унутар факултетског домена. За складиштење фајлова доступан је неограничен простор, а за поштанско сандуче расположиво је 50 гигабајта простора за сваког корисника.

Офис 365 едукација је потпуно бесплатна верзија система Офис 365 на мрежи која има е-пошту, видео конференције, прилагођено чвориште за тимски рад у разреду уз Microsoft Teams, алатке за усаглашеност и заштиту информација. Microsoft Teams је дигитално чвориште које интегрише разговоре, садржај и апликације који су потребни школи/факултету ради боље сарадње и веће ангажованости. То је једна од услуга у пакету Офис 365, а пакет обухвата и: Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Exchange, OneDrive, SharePoint, Sway, Forms, Stream, HD видео конференције.

Активирање услуге

Свим услугама из пакета Офис 365 можете приступити преко адресе https://portal.office.com или, уколико приступате директно електронској пошти, https://outlook.office.com. Корисничко име за приступ и адреса електронске поште истоветни су корисничком имену којим приступате е-студенту (student.fpn.bg.ac.rs). При пријављивању потребно је унети пуно корисничко име, односно пуну адресу која укључује и @student.fpn.bg.ac.rs (на пример petrov004917@student.fpn.bg.ac.rs). Лозинка за први приступ је FpnЈМБГстудента, на пример Fpn1205983710063 („F“ је велико) и потребно ју је променити је при првом пријављивању на систем. Уколико имате потешкоћа са приступом или коришћењем неке од услуга, молимо Вас да се обратите Рачунарском центру ФПН (racunarski.centar@fpn.bg.ac.rs).

Молимо студенте да за комуникацију са наставницима и сарадницима Факултета политичких наука користе факултетску електронску пошту. На ову адресу стизаће и сва важна обавештења са портала Е-студент, као и обавештења која упућују наставници и сарадници.

Студенти који немају јединствени матични број грађана уносе број пасоша као лозинку за прво пријављивање (Fpnбројпасоша), а студенти који до сада нису приступали Е-студенту треба пре коришћења факултетске електронске поште и других услуга да се обрате служби за наставу и студентска питања, па да потом контактирају Рачунарски центар Факултета (racunarski.centar@fpn.bg.ac.rs).

Упутства за коришћење MS Teams-a за наставнике и за студенте

Related Posts