Вести

НАЈАВА: дискусиона група за практичаре „Ментално здравље помагача“

Драге колеге и колегинице,

Задовољство нам је да најавимо дискусионе групе „Ментално здравље помагача“. Сусрети су осмишљени на основу података са терена, те верујемо да ослика тренутну потребу да један од видова помоћи и психосоцијалне подршке помагача буде и размена искуства како да се унапреди ментално здравље помагача у овој кризној ситуацији, узрокованом пандемијом коронавируса, али и у раду генерално.

Дискусионе групе су отворене и реализоваће се сваког понедељка у 17 часова на различите теме када је у питању метално здравље помагача.

Сусрете ће водити и модерирати колеге и колегинице из праксе, са искуством психосоцијалног рада.

Први сусрет ће се реализовати у понедељак, 04. маја 2020. у 17 часова са темом „Ментално здравље помагача – важност бриге о себи“.

Пријава за учешће: молимо Вас да нам пишете на konektas@fpn.bg.ac.rs.

 

Радујемо се размени.

“Рад помагача, људски речено, није лак. Професионалци су са једне стране изложени притисцима од стране институција којима припадају, а с друге стране различитим емоционалним, најчешће болним и трауматичним искуствима својих клијената. Оваква искуства често доводе до индиректне трауматизације професионалаца и различитих реакција као што су осећање исцпљености и засићености послом, осећање беспомоћности и слично. Истраживања указују да је за превенцију оваквих стања професионалаца важна подршка у виду интерне и/или екстерне супервизије, индивидуалне или групне супервизије, различитих облика искуствених група, где постоји простор за рефлексију и размену искуства.” (“Помоћ помагачима, Гордана Вулевић, 2002.)

Related Posts