Вести

,

ПОСЕТА СТУДИЈСКОМ ЦЕНТРУ СОЦИЈАЛНОГ РАДА УНИВЕРЗИТЕТА У ЗАГРЕБУ

Од 21. до 23. септембра 2022. представнице Одељења за социјалну политику и социјални рад, проф. др Невенка Жегарац, МА assist. Виолета Марковић и МА Гордана Марчетић-Радуновић, присуствовале су обележавању јубилеја, 70 година постојања Студијског центра социјалног рада Универзитета у Загребу.

У оквиру програма обележавања годишњице, проф. др Невенка Жегарац учествовала је на панел дискусији о интеракцији високог образовања социјалног рада и развоја професије социјалног рада презентујући рад „Допринос високог образовања развоју професије социјалног рада“.

Поред свечаног и радног дела програма обележавања јубилеја, реализован је и важан радни састанак међународне групе у склопу прирпеме предлога пројекта неколико факултета из Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Ирске и Чешке за Ерасмус+ програм. Тема предлога пројекта се тиче развоја стручне праксе и образовања будућих социјалних радница и радника у контексту све већих друштвених, економских и других криза и непогода.

Посета Студијском центру социјалног рада је била и сјајна прилика за упознавање и стручну размену са колегама из региона, али и шире, из Хрватске, Словеније, Ирске, Чешке.

Срдачно се захваљујемо колегиницама и колегама из Загреба на позиву и организацији догађаја.


Related Posts