Вести

,

Фондација АДРА Друмодом – позив за волонтере

Фондација АДРА Друмодом и пројектни тим Друмодом програма позива све заинтересоване студенте за укључивање у волонтерски рад на програму подршке особама у ситуацији бескућништва на територији града Београда у оквиру програма “Друмодом – на путу до куће”.

Волонерски ангажман подразумева ангажовање од 4 сата недељно (радним данима у периоду од 9 до 13 часова) на активностима:

  • Прикупљања података о бескућништву и спровођења упитника о социјалном, здравственом и породичном статусу особа у ситуацији бескућништва. Упитник ће се спроводити на терену – у Друмодому (аутобусу) као и у за то прилагођеном простору у канцеларијама Адре.
  • Уноса података добијених у упитницима у базу података који подразумева рад у канцеларији или рад од куће.

Пријаве за волонтирање можете послати мејлом на office@аdra.org.rs.

Такође, студенти који буду додатно заинтересовани за рад са бескућницима ће имати прилику да се укључе и у друге активности нашег програма. Ове активности јесу у извесном смислу пионирске када се ради о детаљном мапирању ове популације и њихових потреба што ће бити од важности свим заинтересованим странама које се баве проблематиком бескућништва.

АДРА (глобална хуманитарна организација Хришћанске адвентистичке цркве, https://adra.org.rs) својим хуманитарним и развојним програмима помаже појединцима и заједницама у више од 121 земљи без обзира на етничку, политичку или верску припадност. АДРА Србија ради са људима погођеним сиромаштвом и невољом како би се покренуле праведне и позитивне промене кроз оснажујућа партнерства и одговорно деловање.

ДрумоДом је јединствени програм намењен бескућницима у Београду (www.facebook.com/ADRAdrumodom). Он се заснива на теренском раду, кроз специјализовано возило “Друмодом” и на друге начине, и пружање услуга бесплатног туширања, употребу тоалета, прања веша, шишања, као социјалну, психолошку и здравствену подршку стручног тима. Циљ је трострук: а) ублажити негативне последица живота на улици, б) омогућити подршку на путу што потпунијег друштвеног укључивања што већег броја појединаца из ове популације и, ц) искористити овај рад за заговарање за изналажење бољих системских и међусекторских решења у превентирању бескућништва и адекватнијем одговору на исти. Све време се сарађује са надлежним установама и институцијама које су спремне на сарадњу.

Related Posts