Вести

, ,

ОЕБС ‚‚Академија дијалога за младе жене” – позив за пријаве

Драге колегинице,

Позивамо вас да се пријавите на програм ‚‚Академија дијалога за младе жене”, коју организује Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС). Академија ће се одржати од 31. октобра до 27. новембра 2020. године.

Програм представља интензиван једномесечни курс из области родне равноправности, женских права, помирења и дијалога намењен младим женама старости између 20 и 27 година које живе у подручјима које покривају Мисија ОЕБС-а у Србији и Мисија ОЕБС-а на Косову.

Пожељно је да кандидаткиње буду студенткиње или професионално активне у областима политике, права, међународних односа, друштвених наука, управљања и медија. Неопходно је добро знање Енглеског језика, будући да ће предавања, дискусије и радни материјал бити на овом језику, док је интересовање за друштвени и грађански активизам предност.

Укупно 24 полазнице постаће део алумни мреже коју већ чини пет генерација полазница Академије коју ОЕБС подржава од 2015. године.

Академија дијалога је део шире иницијативе „Пратите нас“ у оквиру које Мисија ОЕБС-а у Србији и Мисија ОЕБС-а на Косову од 2012. године организују састанке и размену између жена из Београда и Приштине, друштвено и политички активних на темама родне равноправности и женских права.

Рок за пријаве је недеља, 18. октобар 2020. године до 23:59 часова.

Више информација налази се ОВДЕ.

OSCE Dialogue Academy for Young Women_Call for Applications 2020

Related Posts