Вести

,

Конкурс за VIII Регионалну школу политичке филозофије др Зоран Ђинђић 18 – 20. XI 2020.

Фондација др Зоран Ђинђић у сарадњи са Факултетом политичких наука организује VIII Регионалну школу политичке филозофије др Зоран Ђинђић. Школа ће се ове године бавити темом „Пети октобар – двадесет година транзиције” и одржаваће се у Београду од среде 18.новембра до петка 20. новембра 2020. године.

Повод и тема Регионалне школе ове године ће бити двaдесетогодишњица 5. октобра 2000. и историјска епизода транзиције. О томе какве су биле намере, планови, и њихова имплементација ће предавања држати актери који су били сарадници Зорана Ђинђића, а о концептима транзиције професори са универзитета у региону.

Право учешћа у Регионалној школи политичке филозофије др Зоран Ђинђић имају студенти основних (друга, трећа и четврта година студија) и мастер студија из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Предност приликом селекције имаће млади који су друштвено ангажовани кроз рад на универзитету, институтима, у невладином сектору или кроз политички активизам. У оквиру школе биће организована предавања и студијске посете. Радни језик школе је БХС.

Регионална Школа политичке филозофије др Зоран Ђинђић ће се ове године због епидемије Covid-19 одржати у скраћеној форми и у складу са препорукама Кризног штаба Републике Србије за сузбијање епидемије.

Предвиђено је да се интернетом укључују учесници из Хрватске и Црне Горе, а да присуство на школи буде за кандидате из Босне и Херцеговине и Србије. Полазника ће укупно бити 20.

Трошкови превоза и смештаја за учеснике који нису из Београда биће покривени.

Пријава за учешће обухвата:

CV
• мотивационо писмо од минимум једне А4 стране;

Документацију је неопходно послати до петка 30. октобра 2020. године до 17 часова на мејл адресу office@fondacija-djindjic.org.

За сва додатна питања можете писати на исту адресу.

Related Posts