Вести

Потписан споразум о сарадњи између Факултета политичких наука Универзитета у Београду (Центра за студије САД) и Универзитета Централне Флориде (САД)

Стране потписнице су се сагласиле о следећим областима сарадње:

  • Размена студената на основним и постдипломским студијама
  • Размена академског особља
  • Сарадња у истраживању и развојним активностима
  • Заједничко осмишљавање курсева, конференција, симпозијума или академских програма
  • Било која друга узајамно усаглашена активност од заједничког интереса за обе стране

У име Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Центра за студије Сједињених Америчких Држава, споразум је потписао проф. др Драган Р. Симић, декан Факултета и директор Центра, а у име Универзитета Централне Флориде, споразум је потписала госпођа Натали Шандиа (Nataly Chandia), потпредседница управног одбора Универзитета.

Универзитет Централне Флориде је основан 1963. године као Florida Technological University у циљу подршке развоју америчког свемирског програма у оближњем Кенеди свемирском центру и Кејп Канавералу. Како су се програми и активности на универзитету ширили, дошло је 1978. године и до промене имена у Универзитет Централне Флориде (The University of Central Florida, UCF). Универзитет је смештен у граду Орланду, у централној Флориди и на њему студира око 70 000 студената из скоро 70 држава. Универзитет је у великој експанзији и по рангирању часописа „U. S. News & World Report“ спада у топ десет иновативних вискошколских образовних установа у Америци. Кампус и окружење Унивезитета спадају у најлепше у Сједињеним Државама а сам град Орландо је један од најсунчанијих градова у земљи са 236 сунчаних дана годишње.

Фотографије: ПР служба ФПН, инстаграм профил ucf.edu

Related Posts