Вести

,

Позив на онлајн дискусију „Ми смо свет”

Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Београдски центар за безбедносну политику позивају вас на онлајн дискусију на тему односа Србије и Америке у сфери културе која ће се одржати 1. децембра 2020. године у 12 часова.

Холивуд, џез, „Коса”, супермаркет… Неки су од производа америчке културе, који су у веку иза нас обликовали цео свет. Ми смо били део тих глобалних промена. Под утицајем „американизације“ мењали смо себе и свој поглед на живот. Имали смо осећај припадности актуелном историјском контексту. Били смо поносни. У сопственим, али и туђим очима, велики и важни. Иако политички другачији. Били смо свет.

Какав је некада био, а какав је данас културни утицај Америке на нас? Како нам је Америка променила свакодневни живот? Шта смо слушали, читали и гледали? Какве смо ставове према глобалним покретима имали? Шта се дешава данас када се сударе амерички културни утицаји и наш локални друштвено-политички контекст?

Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Београдски центар за безбедносну политику позивају вас на онлајн дискусију 1. децембра 2020. године у 12 часова, на којој ће на ова и многа друга питања покушати да дају одговор:

  • Радина Вучетић, професорка на Филозофском факултету, Центар за Америчке студије
  • Петар Пеца Поповић, рок критичар, новинар, писац и уредник
  • Владимир Арсенијевић, писац и културни радник
  • Бранислав Димитријевић, професор историје уметности на Високој школи за ликовну и примењену уметност

Молимо вас да се пријавите за дискусију на office@bezbednost.org, након чега ће вам бити послат Zoom линк.

Радни језик дискусије је српски.

Ова дискусија је део пројекта „Отворено о српско-америчким односима“ који спроводи Београдски центар за безбедносну политику у партнерству са Факултетом политичких наука Универзитета у Београду уз подршку Aмбасаде САД у Србији.

Ми смо свет

Related Posts