Вести

, ,

Отворен конкурс за Сакура стипендије

У циљу промовисања изучавања свих аспеката јапанског друштва и културе у Републици Србији, као и јачања српско-јапанског пријатељства, компанија JT International а.д. Сента, која послује у саставу Japan Tobacco International групе, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији расписује:

КОНКУРС 2021.

за доделу пет стипендија у износу од по 100.000 динара за израду истраживачког рада на тему у вези са Јапаном и студијско путовање у Јапан

Истраживачки рад се састоји из два дела – теоријског и практичног.

Теоријски део обухвата истраживачки рад на тему у вези са Јапаном из једне од следећих области:

  • Друштвених и хуманистичких наука
  • Културе и уметности
  • Каизен менаџмента

Практични део истраживачког рада обављаће се у Јапану. Пут у Јапан за добитнике Сакура стипендије финансираће компанија Japan Tobacco International, а биће реализован у периоду када услови епидемиолошке ситуације то буду дозволили.

Право учешћа на конкурсу имају:

Студенти основних, постдипломских и докторских студија свих акредитованих универзитета у Републици Србији и истраживачи који нису у сталном радном односу.

За учешће на конкурсу потребно је поднети предлог теоријског дела истраживачког рада према обрасцу за пријаву на сајту www.sakurastipendije.rs.

Потребна документа за учешће на конкурсу:

  • Попуњена пријава
  • Фотографије попуњених, оверених страница важећег индекса са основних, постдипломских или докторских студија акредитованих универзитета у Републици Србији
  • Диплома завршеног факултета са додатком дипломи, односно уверењем о положеним испитима уколико је кандидат завршио студије или је на постдипломским или докторским студијама
  • За истраживаче – списак научних радова
  • Уверење, односно потврда Националне службе за запошљавање или ПИО фонда Србије да кандидат није на евиденцији лица у радном односу
  • Лична карта или пасош
  • Препорука професора основних, постдипломских или докторских студија акредитованих универзитета у Републици Србији

Попуњену пријаву на српском или енглеском језику и остала наведена документа, скенирана и у PDF формату, можете послати електронском поштом на адресу konkurs@sakurastipendije.rs.

Пријаве морају стићи на наведене адресе најкасније до 30. априла 2021. у 8 часова.

Од уредно поднетих пријава, комисија ће изабрати 5 (пет) учесника, подносилаца предлога истраживачког рада. Ових пет учесника ће стећи право на појединачну стипендију у износу од 100.000 динара уколико најкасније до 1. децембра 2021. године, пошаљу теоријски део истраживачког рада према поднетом предлогу електронском поштом на адресу konkurs@sakurastipendije.rs.

Укупан износ појединачне стипендије од 100.000 динара изабраним учесницима даје се за период израде теоријског дела истраживачког рада и биће исплаћен у два једнака дела на следећи начин:

– авансни део укупног износа од 50.000 динара у року од 40 дана од објаве имена изабраних стипендиста

– износ од 50.000 динара у року од 30 дана од када комисија оцени да је поднет истраживачки рад усклађен са поднетим предлогом, односно пријавом на конкурс.

Резултати конкурса биће објављени до 28. маја 2021. године на интернет страници www.sakurastipendije.rs.

Сви заинтересовани могу добити додатне информације уколико пошаљу питања на е-маил адресу: konkurs@sakurastipendije.rs.

НАПОМЕНА: Учесници који не поднесу рад у предвиђеном року или чији рад комисија оцени као неусклађен са поднетим предлогом, односно пријавом на конкурс, а примили су авансни део уплате стипендије, не остварују право на пуни износ стипендије и у обавези су да авансни део врате даваоцу стипендије.

Сакура стипендије

Related Posts