Вести

Петиција: Манифест младих о дигиталном простору

Драге колегинице и колеге,

Преносимо вам петицију Центра за европске политике.

ОВОМ ПЕТИЦИЈОМ ПОЗИВАМО НА ИЗРАДУ МАНИФЕСТА КОЈИ ЋЕ ОБЈЕДИНИТИ СТАВОВЕ, БРИГЕ И РЕШЕЊА МЛАДИХ, ОД СТРАНЕ МЛАДИХ И ЗА МЛАДЕ, СА КЉУЧНИМ ФОКУСОМ НА ДИГИТАЛНЕ СЛОБОДЕ И КОРИШЋЕЊЕ ИНТЕРНЕТА.

Иако Западни Балкан припада Европи, често је искључен из европских дебата. Ово је прилика за нас, младе са Западног Балкана, да се наш глас чује – ово је шанса да пошаљемо поруку да је дигитални простор такође наш простор. Након опсежних консултација у свим главним градовима региона, ми, млади са Западног Балкана, сигурни смо да само заједно можемо да се изборимо са изазовима који не познају границе. Из ових разлога, истичемо хитност решавања следећих питања:

  • ширење дезинформација
  • пораст говора мржње
  • штетан утицај интернета на ментално здравље
  • одговорност друштвених мрежа.

Манифест ћемо представити почетком маја у Бриселу на јавном догађају који ће окупити релевантне европске доносиоце одлука, као и инфлуенсере. Циљ је да се млади са Западног Балкана позиционирају као суштински део предстојећих дебата о европској будућности.

Потпишите ову петицију и на тај начин подржите развој Манифеста!

ПЕТИЦИЈА

Молимо вас да позовете своје пријатеље да ураде исто!

Овај Манифест ће бити развијен у оквиру пројекта Изградимо будућност заједно: ЕУ и Западни Балкан из перспективе младих. Think for Europe (TEN) мрежа, предвођена Центром за европске политике (CEP), као TEN Секретаријатом, спроводи овај пројекат у сарадњи са Институтом за међународне односе из Рима, Центром фондације Бронсилав Геремек из Варшаве и Центром за европску политику (EPC) из Брисела.

Овај пројекат подржава Извршна агенција за образовне, аудио – визуелне и културне политике кроз свој програм Европа за грађане и грађанке.

За више информација, посетите www.mladirini.org.

Related Posts