Вести

, ,

Скандинавски кутак – конкурс за волонтерско-сараднички тим

Скандинавски кутак је организација, основана у септембру 2013. године, која се бави промоцијом скандинавских земаља кроз различите пројекте у култури. Фокус наших активности је на најновијим трендовима у скандинавској музици, филму, уметности, књижевности, архитектури, поп-култури, политици… За скоро 10 година постојања, Скандинавски кутак је успео да створи имиџ јединственог културног центра за промоцију доминантних друштвених и културних вредности нордијских земаља. До сада смо реализовали низ значајних пројеката: пројекат Нордијска читаоница (2015-2016), преводилачке радионице (Ања+Гру=Миу, 2018, Lone Star, 2020), различите манифестације – обележавање нордијских националних празника, Величанствени норвешки крајолик – Недеља норвешке културе (фебруар 2020. године, УК Стари град), мини-курсеве скандинавских језика, књижевне вечери, трибинске програме, филмске пројекције, скандинавске ћаскаонице, скандинавске паб-квизове.

ПОЗИЦИЈЕ У ОКВИРУ СКАНДИНАВСКОГ КУТКА

У сусрет предстојећој сезони и новим пројектним плановима, Скандинавски кутак проширује своје редове и расписује конкурс за нови волонтерско-сараднички тим. Позиције које су на располагању укључују:

  • Дописник Скандинавског кутка (до три места):

Дописник/-ца Скандинавског кутка има функцију новинара и истраживача на теме које су релевантне за овај регион. Од дописника/-це се очекује да најмање једном месечно напише ауторски текст на тему по избору или на захтев, а које осликавају вредности организације – равноправност, слобода говора, толеранција, заштита животне средине, алтернативни модели живота, култура мира и сл. Од текстова који долазе у обзир укључени су и приређени текстови (преводи и адаптације текстова са енглеског или неког од скандинавских језика).

  • Графички дизајнер/илустратор (једно место):

Графички дизајнер/-ка или илустратор/-ка имаће прилику да редефинише визуелни идентитет Скандинавског кутка и како се представљамо на друштвеним мрежама, најпре на Инстаграму. Ово подразумева израду визуелне матрице која ће моћи да се користи за друштвене мреже, као и ауторске илустрације за ауторске/приређене текстове који се пишу у оквиру Скандинавског кутка, а потом се објављују на сајту. Пожељно је да кандидати имају основне вештине баратања у апликацији Canva, Photoshop, Adobe Premiere Pro, или уопште везано за дигитални дизајн и цртеж.

Волонтерски ангажман подразумева да кандидати могу да издвоје пет до десет сати недељно. Приоритет у селекцији имају кандидати који су тренутно на основним студијама. Пожељно је, али није обавезно, искуство у раду на пројектима у области културе, и/или омладинском активизму.

Да бисте се пријавили на конкурс, потребно је да нам доставите CV и мотивационо писмо у коме ћете навести за коју позицију се пријављујете и како видите себе у Скандинавском кутку. По завршеном ужем кругу селекције, кандидати ће бити позвани на индивидуални разговор (преко Zoom платформе). Пријавна документација шаље се на:  skandinavski.kutak@gmail.com до 3. јуна 2021. године.

Скандинавски кутак

Related Posts