Вести

,

Летња школа демократије – позив за учеснике

Центар за демократију, Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Фондација Ханс Зајдел, расписују
КОНКУРС
за
Летњу школу демократије
– Регионални контекст и европска перспектива: демократски одговори –

Позив је отворен за студенте и студенткиње II, III и IV године основних студија и мастер студија факултета друштвених наука свих студијских програма Универзитета из Србије и из Црне Горе.

За учешће ће бити изабрано по осам студената и студенткиња из Србије и из Црне Горе, као и по два резервна учесника из сваке од држава.

Школа се одржава од 26. до 30 јула 2021. године у Петровцу, Црна Гора (хотел „Палас“). Полазницима је плаћен превоз и смештај, као и путно здравствено осигурање за време трајања школе.

Летња школа демократије „Регионални контекст и европска перспектива: демократски одговори“ има за циљ развој демократског дијалога и унапређење регионалне сарадње и европске перспективе двеју држава кроз размену искустава студената и предавача са академских институција из обе државе. Циљ школе је да кроз анализу постојећег стања у области регионалне сарадње, европских интеграција, и демократских капацитета политичких институција, дође до демократских одговора на изазове са којима се сусрећу обе државе. На летњој школи ће предавати 6 предавача из Србије и 3 из Црне Горе.

Пријава за учешће обухвата:

  • CV на српском/црногорском језику,
  • мотивационо писмо од минимум једне А4 стране на српском/црногорском језику,
  • скенирана фотокопија дипломе о завршеним студијама или потврда о редовном студирању.
  • С обзиром на ситуацију у вези са пандемијом вируса Covid 19, ради ваше безбедности и безбедности свих осталих учесника током трајања Школе, као и због путовања ван граница землје, молимо вас да у документацији приложите и скенирану потврду о прележаном вирусу Covid 19 или о вакцинацији. Хвала на разумевању.

Документацију је неопходно послати мејлом до уторка 15. јуна 2021. до 17 часова на мејл адресе: despot.kovacevic@fpn.bg.ac.rs ; kancelarija@hssbeograd.rs.

Селекција кандидата ће бити окончана до 25. јуна, кандидати ће бити обавештени о исходу до 1. јула 2021. године.

Позив за учеснике Летње школе демократије 2021.

Related Posts