Вести

Позив за младе европске амбасадоре!

Поштована/и,

Да ли сте стари између 18-29 година? Да ли живите на Западном Балкану? Да ли себе видите као потенцијалног лидера и некога ко позитивно утиче на своју средину?

Посвећени сте уметности и култури? Волите спорт и како премошћује културне поделе? Или сте можда посвећени заштити животне средине? Без обзира на ваша интересовање, ако су ваши одговори ДА, и ако имате инспиративну поруку да поделите са нама – мрежа Младих европских амбасадора тражи баш вас.

Све што треба да урадите јесте да попуните кратак формулар (на енглеском језику) и снимите видео у трајању од једног минута о својим талентима, амбицијама и идејама, до 10. јула.

Потенцијални подносиоци захтева не морају имати претходно искуство у програмима и иницијативама ЕУ, али би требало да имају интересовање за учење о вредностима ЕУ и промовисање могућности које ЕУ нуди.

Оно што је најважније, млади европски амбасадори (YЕА) имаће прилику да се повежу са својим вршњацима из читавог региона Западног Балкана, као и ЕУ, кроз различите догађаје.

Очекује се да се укључе у различите врсте креативних и друштвених акција и да науче како да врше позитиван утицај на младе. Имаће прилику и да учествују у прилагођеним курсевима обуке како би развили своја знања и вештине.

Мрежа Млади европски амбасадори (Young European Ambassadors, YEA) покренута је у августу 2020. са 60 креативних младих људи са Западног Балкана. Фокус је на разноликости и неговању заједничке визије: кроз међусобну сарадњу, млади амбасадори уче једни о другима и о Европској унији, спроводе креативне пројекте, стичу нове вештине, повезују се путем друштвених мрежа и организују инспиративне догађаје – увек вођени идејом да је активизам младих најефикаснији алат за остваривање промена у друштву.

Млади амбасадори (YEAs) већ су препознати као мрежа која са вршњацима дели информације о могућностима које нуди ЕУ – од образовања и развоја вештина, до путовања, заговарања и још много тога.

У нади да ће година која следи бити сигурнија, унапред се радујемо новим младим лидерима који ће подстаћи промене у свом непосредном окружењу, широм Западног Балкана и у ЕУ.

Ако сте заинтересовани за нове, узбудљиве платформе онлине и оффлине активизма – од друштвених мрежа, подкаста и вебинара, до физичких догађаја, активности унутар заједница и слично – обавезно се пријавите!

За више информација о селекционом процесу и правилима и условима учешћа, посетите страницу https://webalkans.eu/en/yea/. Рок за пријаве биће отворен од 10. јуна до 10. јула 2021.

Поделите и реците #YESTOYEA!

Related Posts