Вести

Потписан Меморандум о разумевању између Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Вестминстерске фондације за демократију у Србији

Након треће године успешне имплементације пројекта Популарна демократија, представништво Вестминстерске фондације за демократију у Србији (WFD), Министарство просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) и Факултет политичких наука Универзитета у Београду (ФПН) данас су потписали трипартитни Меморандум о разумевању који гарантује наставак напора ка изградњи друштвене и политичке свести код младих грађана посредством овог пројекта.

У име МПНТР-а Меморандум је потписао министар Бранко Ружић, за ФПН продекан за студије другог и трећег степена високог образовања, проф. др Дарко Надић, док је у име WFD потписник директор за Западни Балкан, Емил Атанасовски.

Господин Атанасовски је нагласио успех пројекта Популарна демократија који је, као пионир у едукацији првогласача о демократији, изборима и грађанском активизму, до сада кроз радионице у средњим школама обухватио близу 4000 ђака широм Србије.

Министар Ружић указао је на значај образовања младих у Србији о друштвеној и политичкој партиципацији и потврдио решеност МПНТР-а да настави да пружа подршку пројекту.

Прекретницу у овом облику образовања представља и увођење вршњачког модела едукације, у оквиру ког се едукативне радионице на пројекту средњошколцима представљају од стране студената завршних година ФПН-а. На тај начин, млади постају активнији и неретко се определе за студије на ФПН-у, што је веома значајно за студентско тело факултета, објаснио је продекан проф. др Дарко Надић.

У 2021. години, услед отежаних околности због епидемије вируса COVID-19, едукативне радионице биће доступне свим средњошколцима са територије Републике Србије у виртуелном простору, на националној онлајн платформи за образовање.

Извор саопштења и фотографија: WFD


Related Posts