Вести

,

Позив за учешће на курсу “US Studies Summer Institute 2024”

Драге колегинице и колеге,

Задовољство нам је да вас обавестимо да можете да се пријавите за похађање курса под називом “US Studies Summer Institute 2024” коју ће на нашем Факултету изводити проф. др Џеф Пик (Jeffrey S. Peake) и проф. др Брендон Тарнер (Brandon P. Turner) са Универзитета Клемсон (Clemson University), Сједињене Америчке Државе.

Скраћенe биографије професора Пика и Тарнера можете видети на следећим линковима:

https://www.clemson.edu/cbshs/about/profiles/index.html?userid=jpeake

https://www.clemson.edu/centers-institutes/capitalism/cisc/brandon-turner.html

Кратке силабусе курса можете видети овде:
APTSerbiaInstitute2024
American Politics Institute 2024 (Political Institutions Syllabus)

Предавања почињу у понедељак 13. маја у 15:30 часова у просторима Центра за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду и биће комбинација предавања уживо (током прве недеље) и Zoom предавања (током преосталих недеља).

За курс се могу пријавити студенткиње и студенти са свих нивоа студија Факултета политичких наука Универзитета у Београду. БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН, а пријаве се врше на мејл zivojinovic75@yahoo.com.

Рок за пријаву је среда, 8. мај 2024. године.

Радни језик наставе је енглески, а похађање курса је бесплатно.

Од студенткиња и студената који се пријаве за похађање радионице очекује се да пре почетка радионице прочитају препоручену литературу.

Студенткиње и студенти који буду похађали радионицу добиће сертификат.

“US Studies Summer Institute 2024” ће се одржати у склопу пројекта “Strategic Partnership in US Government and Politics between Clemson University and the University of Belgrade“, који заједно спроводе Департман за политчке науке Универзитета Клемсон и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, а уз подршку Стејт департмента и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији као део програма универзитетског партнерства (University Partnership Program (FY 2023)).

Related Posts