Вести

,

Позив на академску дискусију ‚‚Образовање као одговор на изазове миграција – заштита деце”

Поштовани и поштоване,

Позивамо вас на онлајн академску дискусију на тему ‚‚Образовање као одговор на изазове миграција – заштита деце”, која ће се одржати у петак, 26. новембра 2021. године са почетком у 11 часова преко платформе Zoom.

Дискусију организује Факултет политичких наука у сарадњи са УНИЦЕФ-ом у Србији.

На догађају намењеном широком кругу наших сарадника и академске заједнице који се баве облашћу заштите деце у миграцијама у Европи, биће представљена публикација и процес израде наставног плана и програма. Формат онлајн догађаја омогућава размену актуелне информације, знање и искуство у заштити деце у миграцијама, и пружа прилику да се заинтересованој стручној и академској јавности представи двогодишњи процес од истраживање, креирање наставног плана и програма, пилотирање, увођење и акредитација универзитетских предмета и на крају представљање монографије и радне свеске.

Активности и монографија у форми уџбеника – приручника, а и пратећи практикум, резултат су пројекта „Ко-креација знања и изградња експертизе за заштиту деце погођене миграцијама и присилним измештањем – развијање курикулума“. Пројекат је спроведен у партнерству између Центра за истраживања у социјалном раду и социјалној политици Факултета политичких наука  и УНИЦЕФ-а у Србији. Инициран је уз подршку Владе Сједињених Америчких Држава, а настављен уз додатну подршку програма Европске уније за здравство.

На догађају можете учествовати тако што ћете се пријавити на мејл адресу decamigracijefpn@gmail.com након чега ће вам бити послат линк за прикључивање догађају.

Event Agenda 26. 11. 2021.


Related Posts