Вести

,

Позив на догађај ‚‚Образовање као одговор на изазове миграција – заштита деце”

Поштовани и поштоване,

Позивамо вас на догађај ‚‚Образовање као одговор на изазове миграција – заштита деце”, који ће се одржати у четртак, 25. новембра 2021. године са почетком у 11 часова. Догађај ће бити организован хибридно, где ће део учесника учествовати уживо са Факултета политичких наука, а део учесника прикључиће се онлајн путем платформе Zoom.

На догађају ће бити представљена Монографија „Заштита деце у миграцијама: приступ заснован на правима” и практикум „Заштита деце у миграцијама: пракса центрирана ка детету”, које су настале из потребе за проширивањем и продубљивањем знања и вештина потребних свима онима који су укључени у процесе пружања подршке и заштите деци у миграцијама. Публикације су развијане упоредо са увођењем предмета „Заштита деце у миграцијама“ на основним академским студијама Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Овај предмет је након организованог истраживачко-консултативног процеса дизајниран, а потом и пилотиран школске 2019/20. године, да би други пут био изведен и акредитован 2020/21. године.

Догађај организује Факултет политичких наука у сарадњи са УНИЦЕФ-ом у Србији.

Активности и монографија у форми уџбеника – приручника, а и пратећи практикум, резултат су пројекта „Ко-креација знања и изградња експертизе за заштиту деце погођене миграцијама и присилним измештањем – развијање курикулума“. Пројекат је спроведен у партнерству између Центра за истраживања у социјалном раду и социјалној политици Факултета политичких наука  и УНИЦЕФ-а у Србији. Инициран је уз подршку Владе Сједињених Америчких Држава, а настављен уз додатну подршку програма Европске уније за здравство.

Поздравну реч на догађају упутиће:

  • Проф. др Драган Р. Симић, декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду
  • Проф др Дарија Кисић Тепавчевић, министарка, Министарство за рад, запошљавање борачка и социјална питања
  • Deyana Kostadinova, директорка УНИЦЕФ-а у Србији
  • Brigittee Kuchar, аташе, програмска менаџерка за азил, миграције и управљање границама, Делегација Европске уније у Србији

Говорници на догађају биће:

  • Светлана Велимировић, заменица Комесара, Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије
  • Проф. др Невенка Жегарац, Факултет политичких наука

На догађају можете учествовати тако што ћете се пријавити на мејл адресу decamigracijefpn@gmail.com након чега ће вам бити послат линк за прикључивање догађају.

Програм догађаја

Event Agenda


 

Related Posts