Вести

,

Отворен позив за асистентске позиције у Музеју популарних и супкултура

Било да је твој фах треп, хард рок, скејтерска култура, animeсвет или не можеш из главе да избациш гасерске хитове и ’’oh-no’’ TikTok sound – добродошао/ла!

Музеј популарних и супкултура проширује своју мрежу сарадника у овкиру интерне структуре музеја, а можда баш ти си наш будући сарадник/ца и део нове музеолошке перспективе. Ту смо да одговоримо на основна питања и позовемо те да постанеш део нашег тима:

1. Шта је Музеј популарних и супкултура?

Музеј популарних и супкултура је невладина организација основана јула, 2020. у Београду са циљем деловања у области популарних и супкултура подстичући креативну едукацију и критичко мишљење у области популарних и супкултура кроз изложбе, радионице, пројекте, програме и целокупну анимациону, креативну и сродну делатност. Делатност музеја се огледа и у стварању креативне и подстицајне атмосфере за превазилажење предрасуда према и/или између популарних и супкултура као и охрабривање сарадње и продукције уметничких и креативних дела.

Пројекте реализујемо на различите теме ,,од Силване до Нирване’’, а због стратегије 2022. и нових креативних пројеката у потрази смо за новим сарадницима.

2. Које позиције су отворене?

Отворене су следеће позиције:

  1. External Communication Assistant (m/f/d) – комуникациони департман;
  2. Digital Content Assistant  (m/f/d) – комуникациони департман;
  3. Financial & Administrative Assistant (m/f/d) – административни департман.

Више информација о свим отвориеним позицијама можеш пронаћи на сајту музеја у одељку каријера: https://www.popsubup.org/karijera

3. Ко све може да се пријави?

Музеј се састоји од интерне и екстерне структуре, као и од Клуба сарадника музеја. Интерне позиције препоручујемо онима који су већ ангажовани негде (или су на студијама/почетку каријере), а желели би да стекну додатно искуство у области финансија, права, менаџмента или администрације. Посебно препоручујемо кандидатима који су на студијама, па им ова позиција представља праксу.

Кандидат би требало да испуни следеће критеријуме:

  • Студент или дипломац свих степена студија у области финансија, права, менаџмента, економије и математике/статистике;
  • Студенти и дипломци из других области које нису наведене, а имају изражену мотивацију за рад у нашој организацији.

4. Да ли су позиције плаћене?

Интерне позиције се састоје од две врсте послова: волонтерских (неплаћених) и хонорарних (плаћених). Волонтерски послови подразумевају углавном рад ван пројеката и рад на мањим активностима музеја и нису уређени уговором, док хонарани послови подразумевају рад на пројектима за које је обезбеђен хонорар (који се у договору регулишу уговором о делу).

5. Ја немам искуства и још увек нисам сигуран чиме бих волео/ла да се бавим!

Музеј такође нуди волонтерски и менторски програм. Наш програм представља јединствен начин да средњошколци и студенти без искуства (или са мало исксутва) стекну знања и вештине из области које их интересују. Током програма волонтер има право да одабере сектор који га занима и у њему стиче знања и искуства кроз подршку младих ментора.

Програм најчешће траје око 6 месеци са непуним радним временом, али смо вољни да се договоримо за другачије аранжмане у складу са потребама музеја и расположивим временом волонтера/ментора. Након успешног волонтерског ангажмана музеј издаје потврду о сарадњи, пружа feedback волонтеру, а волонтер постаје члан Клуба сарадника музеја, те стиче право на потврде о пракси и писма препоруке од музеја.

У случају да желиш да се пријавиш, а ниси сигуран/на који тим ти највише одговара, можеш нам послати пријаву, те можемо заказати бесплатне консултације у виду информативног разговора. Ако постоји потреба за консултацијама, ради смо да помогнемо, те бисмо те замолили да нам то нагласиш у мељу како бисмо се лакше организовали.

Више о волонтерском програму и секторима музеја у које можеш да се укључиш, можеш пронаћи на следећем линку: https://www.popsubup.org/volounteer-mentorship

6. Како да се пријавим и конкуришем на позицију?

Пријаве на асистентске позиције се могу послати до 6. 12. у 23:59 часова на мејл popsubup.career@gmail.com са насловом ,,Пријава за позицију назив_позиције’’.

Питања везана за пријаву, као и сва додатна питања везана за позицију, струкутуру музеја, селекцију и начин пријаве можете послати на мејл: popsubup@gmail.com у било ком тренутку. Пријаве за волонтерски програм се могу послати до у било ком тренутку на мејл popsubup.career@gmail.com са насловом ,,Пријава за волонтерски програм’’.

Више информација о задужењима на позицијама, начину пријаве и могућностима за сарадњу можеш пронаћи на сајту музеја: https://www.popsubup.org/karijera

Срећно! 🍀🤗

Related Posts