Вести

,

Конкурс за учеснике/це семинара „Друштвено и политичко ангажовање – савремени изазови“

Факултет политичких наука, уз подршку Фондације Ханс Зајдел, објављује конкурс за учеснике/це семинара „Друштвено и политичко ангажовање – савремени изазови“, који ће бити одржан у Тополи, у хотелу „Опленац“од 23. до 25. фебруара 2022. године, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера превенције*.

Теме семинара биће: партиципација младих у политичким процесима, изазови демократије и парламентарног живота у Србији и региону, студенти и историја ненасилног отпора, креирање организације и подршке од локалног до националног нивоа, унутарстраначка демократија и доносиоци одлука, друштвене мреже као виртуелно друштвено и политичко ангажовање, помирење и суочавање с прошлошћу у постконфликтним друштвима, модалитети подршке за друштвени активизам…

Рок за пријаве је четвртак 10. фебруар, у 23:59 часова. Накнадне и непотпуне пријаве неће бити разматране.

Услови за пријаву кандидата:

  • да су старости од 18 до 25 година;
  • да су студенти/студенткиње друштвених факултета и/или представници организација цивилног друштва и/или активисти/киње политичких организација
  • да желе да се едукују и више ангажују у друштвеном и политичком животу.

Документација која је потребна за пријаву је следећа:

  • CV (биографију) са подацима о образовању, успеху током досадашњих студија, друштвеном или политичком ангажману;
  • Кратко мотивационо писмо (до 150 речи).

Наведену документацију је у назначеном року потребно послати на мејл адресу: konkurs@hssbeograd.rs. Достављена документација са личним подацима кандидата ће се користити искључиво у сврху селекције и увид ће имати само чланови комисије односно организатори семинара. Кандидати ће бити обавештени о исходу селекције до 15. фебруара 2022. године.

Учесницима семинара су покривени трошкови хране и смештаја. Учесници самостално организују и сносе трошкове превоза.

Учесници ће по завршетку добити сертификат.

Број учесника је ограничен.

За сва додатна питања у вези са конкурсом и семинаром контактирајте организаторе на адресу: konkurs@hssbeograd.rs.

* Учесници су у обавези да документацији приложе потврду о извршеној вакцинацији или прележаној болести или на лицу места покажу негативни антигенски тест који није старији од 24 сата (организатори не сносе трошкове теста).

Related Posts