Вести

,

KОНКУРС ЗА ПРАКСУ ЗА СТУДЕНТЕ И СТУДЕНТКИЊЕ 4. ГОДИНЕ СТУДИЈА СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ И СОЦИЈАЛНОГ РАДА У НВО ГРУПА 484

Oбавештавамо студенте и студенткиње 4. године студија социјалне политике и социјалног рада да је отворен конкурс за стручну праксу у НВО ГРУПА 484 у оквиру пројекта „Изазови у интеграцији деце миграната без пратње у покрету“ који подржава Save the Children. Пракса ће се одвијати од марта до јуна, у броју сати колико је предвиђено силабусом за стручну праксу на четвртој години (120).

У програму праксе, студенти и студенткиње имају прилику да раде директно са децом у покрету тестирају своје професионалне вештине и афинитете за даљи професионални развој. Сви учесници_це ће проћи тренинг који има за циљ стицање базичних знања о актуелном контексту миграција у Србији, појмовима (мигрант/тражиоц азила/раздвојена деца/деца без пратње и сл.), упознаће се са теоријским оквиром социјалног рада са децом и младима и главним актерима (локалним и међународним) и њиховим надлежностима у области миграција уз посебан осврт на заштиту деце и младих. Након семинара ће учесници_це у складу са афинитетима бити подељени у мање групе (4 групе), две које ће се бавити истраживањем (учествовање у развијању методологије рада са младима, учествовање у дискусионим форумима са релеватним актерима из области миграција у Србији и кофацилитирати у вођењу фокус група са младима), док ће друге две групе бити ангажоване у директном раду са младима у Центру за азил (Боговађа) и установама социјалне заштите намењеним за смештај малолетника без пратње и радити на развијању радионица који имају за циљ јачање резилијентости младих. У развоју програма радионица са младима студенти ће бити обучени за коришћене креативних техника (колаж снага, мапа пута као и асоцијативне карте Point of you).

Oмогућенe су редовне месечне супервизије са члановима стручног тима, а на уводном састанку биће договорена динамика сусрета.

На стручну праксу се можете пријавити преко онлине формулара https://forms.gle/5aDpCMLnMxdzFB3v6  до 28.2.2022.  до 12 часова.

Радујемо се сарадњи и заједничком учењу,

Група 484

 

Related Posts